Blogger Backgrounds

Thursday, December 29, 2011

working life....

first station:
masuk2 HOSHAS kena assign kat stor perubatan selama 2 minggu... kat sana mmg takde keje lah, masuk keje susun2 file, blajo apa yg patut then balik...mmg freeee jelah...nasib baik gak lah duk kat stor dulu...takdelah msk2 keje terus tension kan2..hehe... so sgt seronok, sbb balik takyah nk pikir pasai keje.. rilex saje sepanjang 2 minggu itu....agpun time tuh ngah homesick ngat teringat kat hubby...pagi2 asek nangis jea hahaha kantoi... soo  takdelh rase terbeban sgt duk kat stor...

2nd station:
station seterusnya ialah DRUG INFORMATION SERVICES atau nama glemer DIS... duk kat sini pun 2 minggu jea...fungsi die angkat phone n jawab segala permasalahan yg diberi tak kiralh doctor ke, pharmcist ke nurse ke, semua kena jawab dgn jitu..haha... trauma dooh bila dengar phone, mmg tak yakin sgt lah nak beri jawapan yg jitu kpd mereka2 yg bertanya tue...lebih kurang 6 bulan tak sentuh buku, mmg berkarat abis ler otak nie... selain jawab call, kitorg nie mcm setiausaha jbtan farmasi, semua aktiviti jbtan farmasi akan dihandle oleh unit ini...

3rd station:
nie adalah current station cikluvia which is THERAPEUTIC DRUG MONITORING  aka TDM... nie tempat nk measure conc drug dlm darah. tempat nie jd best bila ada sampel, kalau takde mmg buhsan ler....esok last duk kat unit ini... huhuhu.... yg menariknya nm bos TDM nie sama mcm nama kita..hehehe... slalu tertukar kalau nak panggil kitorg....


routine harian... 6pg or lebih2 bangun, mandi, siap2.. 7.30pg tolak g keje...8am start keje sampailah kul 1pm... then mkn n solat... kul 2 masuk balik smbung keje... tung tang tung tang, kul 5 balik umah... then beli mknn... mlm2 asek tito awal jea...sbelum tito borak2 ngan hubby then tito.....zzzzzz



salam...

first gaji...

salam
entri nie dh terlambat sebenarnya...
dah 2 minggu dah cikluvia terima first gaji
weeee woooo
sgt sgt sgt teruja woo
alhamdulillah..... penat lelah belajo selama nie mcm terbyr ar gak 
ces padahal bukan blajo betui2 pun kan kih2
first gaji nak wat pe eh????
first thing mmg teringt nk bg kat my lovely parents yg selama nie mendidik, menjaga cikluvia tanpa mengira penat n lelah....thanks mommy thanks daddy.. alhamdulillah dpt juga bg kat diorg walaupun tak manyak sgt
next thing... erm beli baju baru, suar baru, tudung baru, kete baru, umah baru, hanpon baru..hahahahaha semua nak baru kan... duit nie makin manyak makin tak cukup kan3.. makin byk duit makin byk yang kita nak beli....fuuuu manusia2...slalu lupa yg harta 2 bukan kita yg punya pun, harta yg kita punya bila kita guna kearah kebaikan....semoga cikluvia n suami tak lalai n hanyut dgn duniawi..amin..

Sunday, December 18, 2011

a week with you part2

jumaat 9/12 6.45pm - abg smpai stesen bas temerloh
sabtu - g kuantan.. first time nengok movie sama2... Ombak rindu :) cian die, borink nengok cite tue...
ahad - jumaat.. bercinta di bilik bajet depan hosp...hehehe... thanks hubby sanggup teman yayang seminggu, pagi hantar keje, t/hari ambik yayang siap beli mknn ag, ptg jemput yayang balik....
sabtu 17/12 - g plaza alam sentral, kat kedai k.ma... hoyaaa dpt baju kurung freeeeee...like seribu kali  :)
ahad 18/12 900pm..abg naik bas blik klate... sob100000000000000000000000x :(

a week with you

a week with you
full with love, happiness, laugh, tears
tonite u must go and leave me again
why must this happen
kenapa setiap pertemuan pasti ada perpisahan
kenapa waktu begitu memcemburui kita
its really hurt
im in pain
really miss u
without u, i feel notin
ya allah, satukan lh kami
dalam mimpi dan nyata
dlm zahir dan batin
love u hubby........