Blogger Backgrounds

Tuesday, June 28, 2011

Apabila semua perkara telah tewas, harapan jangan tewas




Ada seorang banduan yang baru dimasukkan ke dlm penjara atas satu kesalahan. Seperti penghuni baru yang lain, die murung dan menyendiri. Tembok batu dengan jeriji besi serta harian benar2 melusuhkan perasaanya. Pada suatu petang, persekitaran sel riuh rendah kerna penghuni baru itu mengambil keputusan nekad membunuh diri dengan meminum cecair peluntur yang ada di bilik dobi. Nasib baiklah tindakan pantas penghuni lain berjaya menyelamatkan nyawanya walau keadaanya kritikal.


Di katil hospital, warden bertanya kenapa die sanggup membunuh diri. Dalam keadaan lesu dan seperti orang yang musnah segala2nya, die menceritakan kisah hidupnya. " Saya mempunyai 3 org anak yang kesemuanya masih di bangku sekolah. Yang paling tua seorang perempuan di ting.5 manakala yang dua lagi anak lelaki masih di dekolah rendah." 
 
 
Isterinya telah meninggal dunia, anak perempuannya terpaksa ambik alih tugas ibunya. Die risau memikirkan masa depan anak2nya. Mereka mesti dibuli oleh kwn2 sekolah kerna ayah mereka masuk penjara. Pendek ceta, die nk bunuh diri sbb tak tahan mengenangkan nasib anak2nya yg gelap tanpa ibu tanpa bapa ditambh hidupnya tak berguna lagi.
Warden tue pun ckp, " tau tak np anak2 encik masih mampu bertahan untuk idup?" Sbb mereka tau meraka masih punya ayah. Mereka masih berharap agara suatu hari nnt, ayah mereka mesti bebas dan mereka akan idup gembira. Bayangkan kalau encik tiada, mereka mesti fikir idup mereka sudah tiada guna lagi. 


  sekali harapan kita hilang
segala2 yang dilakukan tidak menjadi
bergantunglah pada Allah atas tiap2 sesuatu
ceta kat atas nie dipetik n diubah suai dari buku U-Turn Ke Jalan Lurus
oleh ZUL RAMLI M.RAZALI





jalan2 penang





yuhuuuu...lamanya tak nulis kat my diary nie
skang nie duk kat penang
actually dtg sbb tulun jaga baby yaya coz pengasuh die g kl jap
alih2 2nd day pengasuh die dh balik ditmbah pulak si yaya demam
terpaksalah antar baby g nursery
duduk lh cik luvia n cik yayah merapu kat umah nie



part yg menarik duk kat sini
first leh jumpa baby alya yang kiut miut tue
tadaaaaaa




tak paham nape leh senget
senget pun senget lah
huahuhahahaa

alya qistina...
she is so lovely, sweeeeet n genius


ari ahad ari tue g jln2 kat pulau pinang
singgah kat bt feringgi n gurney plaza


ini cik yayah di atas feri yg 1st time ke p.pinang
cik luvia dulu ex uitm penang
soo takdelah exsited ngat....




next agenda is jusco kat perda
exsited sbb 1st time beli eye shadow kaler itam n pink n also eye liner
beli kat elianto
siap di makeover lagi
kihkihkih




nie cik tie slepas dimake over
my pic slepas dimake over tidak diambil kerna sgt comot
kihkihkih
die ckp trend skang org pakai eye shadow warna itam sblah then campur warna soft sebelah lagi
oooooooooooooooo......
nie mmg 1st time beli menda alah mcm nie hokieeee
sooo mmg teruja ler



blakang dari kiri: cik tie n cik yah
depan dr kiri: cik farah (my sis in law), cik kamal (my bro) n the cute baby alya




my bro kerja kat perda kat hospital KPJ
dekat jew ngan jusco tuh
soo semalam pas blik kerja die terus jumpa kami2 kat jusco
sape yg duk kat penang tuh,
siler tgk gambo my bro kat board iklan KPJ yg besar2 kat tgh jalan tuh
die kat tgh2 huahuahuahua....




byeeeeeeee

Saturday, June 11, 2011

keciwa kerna mu...




tgh keciwa pabila klantan kalah 1-2 ngan tenganu
hahahaha keciwa walaupun takdelh beri tumpuan 100%
pape pun klantan tetap terbaik
buat terengganu, tahniah :)
juz wonder...
 adakah klantan akan menarik balik cuti yg telah diberi untuk esok
heheh
 
 
 
noting much to say
duk kat kampung  nie kerja tido mkn main jelah
huhuhu...




my interest currently: mengedit gambo
dibawah gambo2 sekitar pangkor









okie dokie nite2...

Thursday, June 2, 2011

entri pukal selepas sebulan tidak update huahuhaa..




first.... saya sudah jd penggangur kehormat skank
no more books, notes n lectures
i'm freeeeeeeeeeeeeeeeeee fuuuuu ~ relieve..
Alhamdulillah
final of final ri tu on 9 May 2011
moga2 dpt result yg cemerlang
amiiiiiiiiiiiiin



next agenda....
10 & 11 May pergi bagan lalang, sepang
with all the classmate
seronok dpt main layang2
but pantai die mmg mengecewakn
tak besh....
but suka sgt2 dpt bergembira bersama2 ngan diorg:)




belakang 2 bukan tmpt tito kitorg yea
tue tmpat org kaya2 jew
huhuhu...




12 May balik bangi, my sis home..


15, 16, 17 May 2011
Pangkor wif my sis family
sgt sgt sgt sukeeeeeeeeeeeee
sbb cik luvia nie kan suka air
duk sana asek main air smpai demam2 huahuahua
part pling best: snorkeling ~ i want more and moreeeeee
weeeeeeeeeeeeeeeeee
love the beach muahahaha








20 & 21 May 2011
Pergi shah alam for Julia wed
selamat pengantin baru buat julia n elam
semoga berbahagia sampai syurga
buat baby cpt2 n byk2 n comel2 k :)








27 & 28 May 2011
Pergi melaka then pergi batu pahat wif julia  gha for
Syairah wed pulak...
Selamat Pengantin Baru buat Syairah n Khairuddin
semoga berbahagia smpai syurga
wat anak cpt2 n byk2 n cumil2 gak hehehehe
guest what...cik luvia jd pengapit for her...
suke suke sukeee hehehehe








oh jgn slh sangka yer
ini pengapit bukn pengantin
kitorg pun nk glamor gak hhhhahaha